fbpx

Mediation - het oplossen of voorkomen van conflicten

Mediation kan een juridisch steekspel voorkomen. 

Mits alle betrokkenen werkelijk het conflict willen oplossen en er nog minimale communicatie mogelijk is.

Wij geloven dat er altijd een menselijke oplossing is.

Herkent u de volgende situatie?

Er dreigt een conflictsituatie met een andere persoon of de situatie is al uitgelopen in een (slepend en emotioneel) conflict.
Wat is dan het effect op u? Het effect op de ander? En er kunnen ook nog andere mensen zijn zoals: personeel, klanten en leveranciers die hier negatieve gevolgen van ondervinden.

Ook kan een conflict eindigen bij de rechter met een  juridisch steekspel als gevolg. Wat kunt u nu doen?

Het goede nieuws is dat er snel wat aangedaan kan worden en het hoeft niet zoveel tijd in beslag te nemen.

Wat is mediation?

Uit het van Dale woordenboek. Definitie van een mediator: "dit is iemand die bemiddelt; met name iemand die beroepsmatig bemiddelt tussen partijen die in een conflict verwikkeld zijn dat ze onderling niet kunnen oplossen."

Een alternatief natuurlijk is om de hulp in te roepen van een andere derde partij zoals een advocaat en -als laatste alternatief- een beroep te doen op rechtspraak. In sommige gevallen is dat onvermijdbaar, echter een gang naar de rechter kan leiden tot een slepende, emotionele en kostbare -in tijd en geld- situatie.

Door middel van mediation kunnen we elk intermenselijk conflict aanpakken. Dit zal u veel negatieve energie schelen, u zult tot nieuwe inzichten komen, minder vermoeid zijn en het is reëel dat de relatie c.q. vriendschap herstelt kan worden.

Deze resultaten hebben we behaald. De mediator bemiddeld en heeft als doel om tot een situatie te komen waarbij beide partijen weer op een construtieve en plezierige manier in communicatie met elkaar zijn. Als een gevolg hiervan zal het onderlinge begrip herstelt worden, waardoor de situatie nu opgelost kan worden.

Wanneer moet ik de hulp van een mediator inroepen?

Mediation zal in elke situatie tot resultaten leiden; te denken valt aan: verstoorde arbeids-, zakelijke of privérelaties.

 Typische toepassing zijn geschillen tussen:

  • werkgever-werknemer
  • werknemer-werknemer
  • leidinggevende-medewerker
  • klant-leverancier
  • zakenpartners
  • Directeuren/grootaandeelhouders

Voor huwelijks- of relatieproblemen bieden wij overigens een meer gespecialiseerde dienst aan in de vorm van huwelijkscounseling.

Meestal besluit één van de personen die in onmin, conflict of niet in overeenstemming kan komen met de andere persoon het initiatief te nemen voor mediation.

 De mediator zal vervolgens met elk persoon afzonderlijk een persoonlijk gesprek hebben. Het is namelijk belangrijk dat beide partijen, op eigen determinisme, instemmen met mediation en dus de intentie hebben om het geschil op te lossen.

Welk resultaat mag ik verwachten?

De mediator bemiddelt en heeft als doel om tot een situatie te komen waarbij beide partijen weer op een constructieve en plezierige manier in communicatie met elkaar zijn. Als gevolg hiervan zal het onderlinge begrip hersteld worden, waardoor de situatie nu opgelost kan worden.

Wie gaat mij helpen?

Onze mediators hebben een hoog inleveringsvermogen en interesse in mensen. Hij/zij beschikt over veel (mensen) kennis en is communicatief sterk; luisteren, analyseren en sturen is zijn specialiteit.
Het spreekt voor zichzelf dat de mediator volstrekt onafhankelijk en discreet is.

Tijdens mediation kunnen de emoties hoog opspelen. Dit is geen enkel probleem voor de mediator; hij kan overweg met alle soorten menselijke emoties en hij zorgt dat dit geen enkele belemmering zal zijn voor het eindresultaat.
Het te bereiken resultaat wordt van tevoren schriftelijke vastgelegd. De intentie van de mediator is om, in ieder geval, de onderlinge communicatie en begrip te herstellen. Dit is dan een uitstekende en constructieve basis voor een eventueel verder vervolg.

Verder is het gebruikelijk dat de mediator een schriftelijk verslag maakt van de mediation waar o.a. de gemaakte afspraken en eventuele vervolgacties in verwoord zijn.

Klankboord nodig? Laat je gegevens achter en we bellen je zsm op.

Vergeet niet om dit artikel te delen!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Ondernemers Analyse

Wij voelen ons betrokken bij je privacy. Alex Kroone gebruikt de informatie die je verstrekt om je te contacteren, zodat we je kunnen informeren over onze relevante informatie, producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden van deze communicaties.
Meer informatie kun je lezen in onze privacy beleid.

Je bent er klaar voor!

Download je gratis minicursus vandaag

Wij voelen ons betrokken bij je privacy. Alex Kroone gebruikt de informatie die je verstrekt om je te contacteren, zodat we je kunnen informeren over onze relevante informatie, producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden van deze communicaties. Meer informatie kun je lezen in onze privacy beleid.