fbpx

"Jij hebt zeker een ideaal leven gehad Alex"?

Mijn (rollercoaster van emoties) verhaal...

Alex Kroone - ups en downs.
Het was een avond in 2007. Ik was net gescheiden en alleen. De fles wijn smaakte lekker. Ik besloot om een 4e glas te nemen en voelde dat ik, plotseling, het bewustzijn verloor. Met uiterste moeite kon ik me in bed storten en was bewusteloos.
De volgende dag werd ik wakker met een kater en een schuldgevoel. Ik besloot: “Dit kan zo niet langer, ik stop per direct met alcohol drinken, met grienen en mezelf zielig te vinden!”
Sinds 2007 heb ik nooit meer een druppel alcohol gedronken. Ik mis het ook niet.

Nou, 'ja', 'nee' en nu weer 'ja'.

Laten we het erop houden dat ik ervaringsdeskundig ben. Ik weet ondertussen ook wat niet werkt.
De afgelopen 13 jaar heb ik meer dan 500 coaching gesprekken gevoerd met een verscheidenheid aan ambitieuze mensen tussen de 18 en 80 jaar. Duizenden uren aan gesprekken; overwegend luisterend, analyseer ik, stel vragen en stuur de mens zo richting verbeteringen. Soms is de vooruitgang minimaal -vaak is er al snel een enorme opluchting bij mijn klanten. Zelfvertrouwen neemt een boost.
Wat ik vooral geleerd heb is dat we allemaal mensen zijn. We hebben allemaal onze unieke kwaliteiten maar ook: onzekerheden, ‘rugzakken’, angsten en bijvoorbeeld gebrek aan zelfvertrouwen.
Vandaar dat ik openhartig ben om iets over mijn verleden te vertellen. Om je gerust te stellen. Er is niemand die een perfect verleden heeft gehad. Niemand. Wij mensen geven meestal niet graag toe dat we problemen hebben. 
Bescheiden mag ik zeggen dat ik een goede coach ben die snel resultaten behaalt bij mensen. Ik kan je problemen en onzekerheden namelijk helemaal en snel begrijpen. 
Super, dat je de moeite neemt om mijn website te bezoeken. Wees trots op jezelf dat je iets van je leven wilt veranderen en aanpakken.
Mijn leven was een rollercoaster… tot 13 jaar geleden. 
Van onzekere tiener naar succesvolle ondernemer met veel cash op de bankrekening, burn-out, scheiding, 3 maanden per jaar migraines. Totdat ik mijn tweede carrière startte: coach.
Altijd hard gewerkt.
Als tiener was ik erg onzeker, verlegen en teruggetrokken van mensen. Mijn zelfvertrouwen was niet zo hoog. Ik was niet trots op mezelf. We hadden nog geen internet en hele middagen was ik te vinden in een bibliotheek -zoekende naar antwoorden om mij zelfverzekerder te voelen. Dus ik stortte mij op zelfontwikkeling.
Toen al was ik een ondernemer: altijd aan het handelen en financieel ging het mij voor de wind.
Middelbaar onderwijs elektrotechniek gedaan en door de opkomst van de Personal Computer was mijn eerste full time job het assembleren en installeren van computer hardware. Dagen (en soms ook nachten) was ik bezig met computers en had weinig contact met mensen.
Op een ochtend, in ’92 geloof ik, maakte in een radicale beslissing: “Dit kan zo niet langer, ik wil kunnen groeien als persoon en mensen helpen.” Pakte mezelf bij mijn nekvel, haalde diep adem, liep naar het bureau van mijn toenmalige directeur -zenuwachtig en transpirerend- en zei tegen hem: “Ik wil wel verkoopdemonstraties en cursussen gaan geven.” Dat was akkoord voor hem.
Nachten heb ik wakker gelegen als ik weer een cursus moest geven. Mijn cursisten waren echter wel heel enthousiast en tevreden over mij als trainer en mijn zelfvertrouwen kreeg een boost!
Na 4 jaar voor die werkgever gewerkt hebben ben ik op 1 maart 1994 gestart als zelfstandig ondernemer.
Mensen raadden het mij af: “Je bent geen ondernemer.”, Je bent geen verkoper.”, “Er is een crisis.”, “Je branche is besmet.” Advies één: trek je niets aan van negatieve mensen.
Op de zolderkamer, zonder enige voorbereiding en weg chique leaseauto. Vast inkomen opgegeven. Ingeschreven bij de KVK en start! Na 6 maanden verkoopgesprekken gevoerd te hebben, kreeg ik mijn eerste opdracht. Weer een jaar later verdiende ik al 6x zoveel als bij mijn laatste baan als IT-trainer.
Het werd tijd voor uitbreiding. Personeel aangenomen en een eigen bedrijfspand laten bouwen.
De groei zat er goed in! In 2007 hadden we een team van 18 medewerkers, inclusief trainers en consultants. Zeer goed rendement. Cash op de bankrekeningen bleef groeien.
10 jaar lang bijna letterlijk dag en nacht gewerkt. Natuurlijk pleegde ik roofbouw op mijn lichaam en verwaarloosde ik mijn huwelijk. Mijn ‘rugzak’ werd snel voller, wat ik zelf toen niet in de gaten had. Mensen om mij heen echter wel. Ze gaven aan dat ik prikkelbaarder werd. 
Op vrijdagavonden was ik kapot en lag ik het ganse weekend te slapen. Hevige migraine aanvallen. De eerste week van een vakantie was rampzalig want ik was ziek.
Nog zoiets vreemds: op een bepaald moment dacht ik dat ik een hartaanval had en werd direct opgenomen in een ziekenhuis. Ik was rond de 33 jaar geloof ik. Uitgebreide onderzoeken gehad. De artsen vonden niets. Mijn huisarts zei: “Meneer Kroone, uw lichaam is kerngezond. Het moet tussen uw oren zitten.” en vervolgde: “Hier ben ik niet voor opgeleid, u kunt het beste gaan zoeken in het alternatieve circuit.”

Pardon?

Nou daar stond ik toen. Financieel onafhankelijk op dat moment. 3 huizen hebben, dure vakanties naar exotische bestemmingen. Prachtige leaseauto voor de deur. Maar, ik voelde mij niet gelukkig en voldaan. Doorlopend had ik een schuldgevoel. Als ik werkte had ik een schuldgevoel omdat het voelde dat ik mijn huwelijk verwaarloosde en als ik niet werkte voelde ik mij ook schuldig, want er lag nog zoveel werk op mij te wachten.
Ik had alle redenen om gelukkig te moeten zijn en ik was het niet. Ras perfectionist.
“Tja, en is dit nu het begin van de midlife crisis waar ik zoveel over hoorde?”

Rollercoaster!

Fysiek en mentaal uitgeput en nog geen 40 zijn. 3 maanden per jaar uit de running omdat ik in bed lag met een migraine.

Burn-out.

De Stress was mij aan het kapotmaken!

Om mijn verhaal over de vroegere ellende compleet te maken: besloten mijn ex-vrouw en ik om te gaan scheiden. Mijn wereld stortte in en ik ging mij een tijdje als slachtoffer gedragen, ‘heerlijk’ was dat.
Elke avond was ik alleen thuis in mijn luxe penthouse en was ik aan het grienen, want ik was zielig. 😊 Natuurlijk greep ik dan de fles en dronk net wat te veel wijn.
Tot een bepaald moment. Het was een avond in 2007 en de fles wijn smaakte lekker. Ik besloot om de 4e glas te nemen en voelde dat ik, plotseling, het bewustzijn verloor. Met uiterste moeite kon ik me in bed storten en was bewusteloos.
De volgende dag werd ik wakker met een kater en een schuldgevoel. Ik besloot: “Dit kan zo niet langer, ik stop per direct met alcohol drinken, met grienen en mezelf zielig te vinden!”
Sinds 2007 heb ik nooit meer een druppel alcohol gedronken. Ik mis het ook niet.

Opleiding tot Coach en Counselor

De laatste 13 jaar heb ik duizenden uren geïnvesteerd om opgeleid te worden als Coach en Counselor. Zelfontwikkeling is ook belangrijk voor mij. Dit beschouw ik als een heerlijke reis en een doorlopend avontuur. Mijn rugzak is geheel leeg. Het verleden is niet meer pijnlijk voor mij. Ik kan gelukkig zijn met kleine zaken van het leven. Kan rustig, af en toe, 80 uur per week werken en dan afgewisseld met momenten van chillen, reizen, sport en contacten onderhouden met de mensen van wie ik houd.
Ik ben nu stabiel en ben de afgelopen 13 jaar zelden ziek geweest. Ben zeer veerkrachtig, heel gelukkig, geïnteresseerd in mensen en het leven.
In 2007 heb ik mijn IT-bedrijf overgedragen aan een aantal toenmalige werknemers.
Tijdens mijn sabbatical van twee jaar heb ik intensief Spaans geleerd in Spanje en Zuid-Amerika. Ook heb ik vrijwilligerswerk gedaan voor een Internationale organisatie. Wat een verrijking van mijn leven!
Daarnaast spreek ik: Nederlands, Engels en redelijk Duits.
De honderdduizenden hardwerkende ondernemers die Nederland en België telt vind ik waardevolle collega’s die de motor zijn van onze economie. Ondernemers verdienen respect en de beste hulp in hun dagelijkse bedrijfsvoering.
Een vitale stap is dat je efficientie behoorlijk toeneemt. Meer doen dus in minder tijd en met minder energie!
We pakken, grondig en snel,  een verschijnsel aan waar veel mensen mee kampen namelijk ‘uitstelgedrag’. 
Als je al langdurige problemen hebt, dan leid ik je als coach in de juiste richting en we pakken het samen aan. Je zult het met mij eens zijn dat het belangrijk is dat wij een klik hebben. Het is de bedoeling dat we een langdurige samenwerking opbouwen. Vandaar dat we eerst een kosteloze en vrijblijvend kennismakingsgesprek doen.
Stap voor stap – in een tempo dat het best bij jou past.
Dank je wel voor je aandacht en ik zie er erg naar uit om je te leren kennen!

Blijf niet langer aanmodderen. 

Laten we samen de mouwen opstropen en aan de slag gaan. 

Ik beloof je dat we ook veel zullen lachen. 😊

“Alex is een persoon die zeer beheerst te werk gaat, respectvol en die aandachtig luistert. Zodat hij zich als het ware in jouw realiteit kan verplaatsen en keypoint‘s blootlegt. Hij zorgt ervoor dat je niet alleen jezelf herontdekt, maar ook actief aanpakt wat je echt gelukkig maakt.
Zodat de balans ‘werk/privé’ meer in evenwicht komt.
Zowel privé als professioneel heeft Alex me dus nieuwe inzichten laten verwerven, bewustwording geactiveerd en tot actie laten overgaan.
Helemaal geweldig!  Zowel voor op het werk, als voor thuis, is Alex zeer aanbevelingswaardig”.
Maarten Scheys
Deel dit bericht.
Share on email
Share on whatsapp

Ondernemers Analyse

Wij voelen ons betrokken bij je privacy. Alex Kroone gebruikt de informatie die je verstrekt om je te contacteren, zodat we je kunnen informeren over onze relevante informatie, producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden van deze communicaties.
Meer informatie kun je lezen in onze privacy beleid.

Je bent er klaar voor!

Download je gratis minicursus vandaag

Wij voelen ons betrokken bij je privacy. Alex Kroone gebruikt de informatie die je verstrekt om je te contacteren, zodat we je kunnen informeren over onze relevante informatie, producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden van deze communicaties. Meer informatie kun je lezen in onze privacy beleid.