fbpx

Berry -de grootste winst heb ik behaald door de manier waarop ik nu communiceer.

De grootste winst heb ik behaald door de manier waarop ik naar mensen ben gaan kijken en de wijze van communiceren.

Berry Broer, Directeur automatiseringsbedrijf:

Zoals bij vele managers en ondernemers het geval is kom je na geruime tijd in een soort van sleur terecht en wordt alles een gewoonte zonder dat er echt iets nieuws gebeurd. Dit was bij mij ook het geval, het leiden van een automatiseringsbedrijf was na 15 jaar echt een sleur, zelf geen vernieuwende zaken meer ondernomen omdat je personeel dat wel zal doen. Echter je verliest wel een stuk controle door bijna alles uit handen te geven.

Natuurlijk wordt je wel eens benaderd om een coaching sessie bij te wonen, zelf dacht ik dan altijd wat een onzin, zonde van de tijd. Achteraf een geheel verkeerde inschatting…”

“Ik werd benaderd door een oud collega welke zich in de wereld van coaching had gestort en nu zelf sessies gaf, na een gesprek met hem en het maken van de test had ik zoiets van ach baat het niet dan schaad het niet. Na het bespreken van de resultaten van de test en het gesprek kwam ik er toch achter dat er wel een aantal punten verbeterd konden worden (volgens de test dan). We hebben toen besloten om maar eens te starten met coaching.

Vooral in het begin is het onwennig, het komt gaandeweg wel erg dichtbij en uit eindelijk merk je na de diverse sessies dat je zelf wel anders gaat reageren. Ook de manier waarop je naar personeel, collega’s enz gaat kijken veranderd, en dit was iets wat ik niet verwacht had van coaching.
Zoals gezegd het komt soms dichtbij, het gaat niet alleen over zaken maar ook over je privé situatie, hoe je omgaat met je kinderen, je echtgenoot en je overige familieleden. Achteraf gezien had ik misschien wel eerder moeten starten met de coaching sessies, op een gegeven moment ben je op een punt aangekomen dat ook de coaching sessies je teveel worden (althans dat gevoel krijg je) en dan moet je ook gewoon even afstand nemen om alles wat er verandert is te gaan begrijpen en te verwerken.

Natuurlijk is coaching afhankelijk van je coach en de omgeving waar je deze sessie in volgt en ook zeker de regelmaat is van belang. Door regelmatig de sessies te volgen blijf je bezig met het geheel en dan heeft het ook effect. Voor mij was het wellicht iets makkelijker omdat ik de coach al wat langer kon maar misschien ook weer een nadeel omdat je al een verleden heb met elkaar. Maar ik denk wat wij samen goede sessies hebben gehad en ben hem dan ook dankbaar. De grootste winst heb ik behaald door de manier waarop ik naar mensen ben gaan kijken en de wijze van communiceren en dit enkel door het toepassen van enkele regels die besproken zijn tijdens de diverse sessies.

Zelf ben ik nu van mening dat coaching voor iedereen geschikt kan zijn en kan het dan ook alleen maar aanraden al is het maar voor enkele sessies. Je zal zien dat het resultaat na een aantal sessies merkbaar is, zelfs mijn kinderen merkten aan mij dat ik anders reageerde en dat was ook wel een goed en fijn gevoel. Het is ook denk ik toepasbaar in elke functie/beroep.

Wil je meer bereiken in je privé leven of op je werk dan kan ik de coaching sessies bij Alex Kroone alleen maar aanbevelen.

Ondernemers Analyse

Wij voelen ons betrokken bij je privacy. Alex Kroone gebruikt de informatie die je verstrekt om je te contacteren, zodat we je kunnen informeren over onze relevante informatie, producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden van deze communicaties.
Meer informatie kun je lezen in onze privacy beleid.

Je bent er klaar voor!

Download je gratis minicursus vandaag

Wij voelen ons betrokken bij je privacy. Alex Kroone gebruikt de informatie die je verstrekt om je te contacteren, zodat we je kunnen informeren over onze relevante informatie, producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden van deze communicaties. Meer informatie kun je lezen in onze privacy beleid.