fbpx

Isa – ik ben heel trots op mezelf! Coaching heeft mij laten inzien wat belangrijk voor mij is.

Ik ben heel trots op mezelf! Coaching heeft mij laten inzien wat belangrijk voor mij is, en dat het fijn is om tijd voor mezelf te hebben. Dit is zeer inspirerend en bevrijdend.

Interview met Isa (*), Directeur/eigenaar dienstverlenend bedrijf. (*) Vanwege privacy redenen is deze naam gefingeerd.

Tegenover mij zit een stralende en lachende Isa. Alex Kroone had een interview met haar, nadat ze een coachingstraject van 30 uur, gedurende 4 maanden, afsloot.

Hoe zag je leven voorafgaand aan de coaching eruit?

Eigenlijk best wel goed. Ik ben succesvol ondernemer, lacht: het komt zelden voor dat ik faal in mijn werk en klanten lopen met mij weg, Ik houd van mijn werk, heb een prima inkomen, een gezin, familie en een mooi huis.. maar.. er was wel hevige verwarring, angst en onzekerheid. Dit beïnvloedde de kwaliteit van mijn leven en met de mensen met wie ik in relatie ben negatief. Ook de relatie met mijn dochter en vriend was gespannen.

Hoe zou het geweest zijn als je geen coaching had gekregen?

Mijn situatie zou hetzelfde gebleven zijn; het zou blijven rondhangen Ik zou veel bevestigingen nodig gehad hebben van bepaalde vertrouwenspersonen, als ik een beslissing moest nemen. Om eerlijk te zijn: ik zou communicatie achterhouden en niet altijd even eerlijk zijn. Dit voelde beknellend.

Hoe ben je in contact gekomen met Alex Kroone?

Oh, dat was ergens in het begin van dit jaar. Ze belden mij op met de uitnodiging om een persoonlijkheidstest te doen. In eerste instantie dacht ik: nee, het is zonde mijn tijd om een persoonlijkheidstest te doen en de andere kant was ik toch wel nieuwsgierig wat er uit zou komen. Ik zal je eerlijk vertellen dat ik er erg tegenop zag om de test te maken. Achteraf gezien, was dit gevoel totaal overbodig.

Wat was de uitkomst van de persoonlijkheidstest?

Nadat ik de test gemaakt had, bezocht Alex mijn kantoor en gaf hij een toelichting op de test. Tot mijn grote opluchting vond hij direct het gebied dat mijn leven en mijn werk behoorlijk belemmerde zelfvertrouwen. Mensen om mij heen hadden altijd de indruk dat ik zoveel zelfvertrouwen had, maar inwendig was ik onzeker en twijfelde vaak. Het resultaat was dat ik een control freak werd en dat putte mij helemaal uit. Ik herkende mezelf dus in de uitslag van de test. Vandaar dat ik direct instemde met een coachingstraject.

Wat voor idee had je over coaching, voorafgaand aan het coachingstraject?

Ik associeerde coaching met psychologie en had daardoor allerlei bedenkingen en gedachtes zoals: er moet wel veel mis met mij zijn, voordat ik mij laat coachen en er is niets met mij mis behalve dan die onzekerheid, angst en vermoeidheid. Door het consult waar de resultaten van de persoonlijkheidstest werden toegelicht kwam ik gelukkig tot het inzicht dat de coaching van Alex niets te maken heeft met psychologie. Alex zei tegen mij: de oplossing ligt bij jezelf en onder mijn begeleiding ontdek je ook alles zelf. Ik vond dit een heel boeiende uitspraak.

Dit klinkt als een belofte. Is deze belofte waargemaakt?

Isa: ja, absoluut!

Hoe heb je de coaching ervaren?

Zeer positief! Het is heel bijzondere en aparte ervaring geweest! Ik had dit niet willen missen. Dit kwam vooral door de coach: ik ben een gevoelig mens en de coach wist telkens weer die onderwerpen te vinden in mijn leven die mij (onbewust) dwars zaten. Zijn inlevingsvermogen maakte dat ik mij veilig en op mijn gemak voelde, waardoor ik mij vrij voelde om met hem nagenoeg alle onderwerpen- te communiceren. Nooit eerder heb ik zon open communicatie ervaren. Elke sessie was nuttig en leverde mij inzichten en kennis op. De resultaten zijn uitdagend om toe te passen in mijn werk en leven. Alles wat ik leerde kon ik direct toepassen.
Ik zal je een voorbeeld geven: het kwam regelmatig voor dat ik te laat kwam voor een sessie. Tijdens de rit er naar toe was ik toch wel wat bezorgd dat de coach boos zou zijn en kritiek op mij zou hebben. Tot mijn opluchting werd ik altijd hartelijk begroet, was er geen spoor van kritiek maar altijd interesse in mij als persoon. Ik voelde zijn enthousiasme! Het was een verademing om even geen kritiek te krijgen.

Was de coaching confronterend?

Dat viel reuze mee, de coaching is niet zwaar geweest. Het was eerder bevrijdend doordat ik inzicht kreeg in mijn blokkades en het gaf mij inspiratie omdat ik zag dat de coaching werkte.

Wat zijn de winsten en successen die je behaald hebt?

Mag ik het zeggen? Ik ben heel trots op mezelf en vooral omdat ik zelf heb besloten om het coaching traject te gaan doen, om tijd voor mezelf vrij te maken. Dit is mij goed bevallen.
De balans tussen werk en prive is nu beter. Ik ben veel zelfverzekerder! Mijn ondernemers- en management capaciteiten zijn hoger, de communicatie met mijn zakenpartners, personeel en gezin is spectaculair toegenomen. Dit is fantastisch! Verder: verhoogde inzicht in intermenselijke relaties en in processen maakt dat ik meer plezier in het leven hebt en effectiever ben.

Welke veranderingen in je werk en je leven hebben er plaatsgevonden?

Isa: Het fantastische is dat ik mij heb ontwikkeld en als een gevolg hebben anderen mensen zich met mij mee ontwikkeld. Ik heb dus blijkbaar, zonder dat ik me daar eerst bewust van was- een meer positieve invloed op de mensen in mijn omgeving. Weet je hoe het voelt dat ik andere mensen zekerder kan maken? Nou? Dit voelt krachtig.
Ik ben besluitvaardiger. Als ik een besluit moet nemen dan ga ik meer uit van mijn eigen waarneming, verzamel gegevens en beslis dan zelf. Hierdoor heb ik minder bevestigingen nodig van anderen. En dan communicatie: rekening houdend met de gevoelens van anderen, communiceer ik alles open.
Thuis besprak ik bijvoorbeeld de coaching in mijn gezin. Hierdoor is deze band sterk verbeterd. Zij hebben dan ook de kennis, inzichten en winsten die ik uit de coaching heb behaald overgenomen, zonder dat zij coaching hebben ontvangen. Geweldig! Een grote winst! We bespreken nu alles! Terwijl ik niet aandring of mezelf opdring.
Dit is fantastisch! We hebben veel meer plezier en de kwaliteit van onze relatie schoot omhoog.  Als een gevolg van al mijn winsten kan ik controle nu meer loslaten en ik ben minder vermoeid. Eerlijk kunnen zijn werkt bevrijdend De angst om gekwetst te worden is… weg! Heel mooi!

Wat vindt je van de methodiek en de boeken die gebruikt zijn in de coaching?

Ha!, het was smullen! De boeken en de methodiek hebben een hoge praktische waarde. Alle onderwerpen waren direct, vanaf sessie één, toepasbaar in mijn werk en leven.
Mijn medewerkers, gezin en famillie zijn allemaal enthousiast over de boeken Eindelijk een bevestiging van wat ik al dacht!

Kun je dit laatste toelichten?

Ja, dankzij de kennis uit de boeken en coaching kreeg ik eindelijk de bevestigingen van wat ik altijd al dacht. Door deze bevestigingen schoot mijn zelfvertrouwen omhoog
Wat mij nog het meest is bijgebleven is het onderwerp in het boek omtrent begrijpen hoe mensen beter te begrijpen. Dit is een model, getekend als een driehoek en is zeer praktisch bruikbaar. De resultaten zijn spectaculair en fenomenaal.
De boeken verbeteren de condities van jezelf en van anderen, zonder dat je iets opgedrongen wordt, zonder dat je iets moet aannemen als de waarheid.

Zou je de coaching ook aan iemand anders aanbevelen?

Isa: Jazeker, en dat hem ik al gedaan. Het bijzondere is dat het omgekeerde ook is gebeurt; mensen in mijn omgeving begonnen interesse in de coaching en winsten te tonen.
Een medewerker van mij, mijn gezin en familie. Het lijkt wel of ik op een positieve manier mijn omgeving meer beïnvloed, zonder dat ik daar eigenlijk veel moeite voor doe.

Ondernemers Analyse

Wij voelen ons betrokken bij je privacy. Alex Kroone gebruikt de informatie die je verstrekt om je te contacteren, zodat we je kunnen informeren over onze relevante informatie, producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden van deze communicaties.
Meer informatie kun je lezen in onze privacy beleid.

Je bent er klaar voor!

Download je gratis minicursus vandaag

Wij voelen ons betrokken bij je privacy. Alex Kroone gebruikt de informatie die je verstrekt om je te contacteren, zodat we je kunnen informeren over onze relevante informatie, producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden van deze communicaties. Meer informatie kun je lezen in onze privacy beleid.