fbpx

Ondernemer: ‘Nu kan ik weer vrij nemen, zonder dat ik het gevoel heb dat ik spijbel!’

Interview met Sem (*), Directeur/eigenaar van meerdere dienstverlenende bedrijven.
Hij doorliep een personal Coachingstraject van ongeveer 20 uur. (*) Vanwege privacy redenen is deze naam gefingeerd.

“Ik werk dus minder en behaal betere resultaten in mijn werk! Nu heb ik meer tijd voor mezelf; privé en werk zijn veel meer in evenwicht”.

“Dankzij coaching is mijn mensenkennis aanzienlijk verhoogt. Dit geeft mij een enorme voorsprong zodat ik nu personen beter kan analyseren. Hierdoor kan ik genuanceerder naar bepaalde situaties kijken, waardoor deze op hun plek vallen”.


Hoe zag je leven voorafgaand aan de coaching eruit?

Ik was niet gelukkig met tijd voor mezelf, er was sprake van ingehouden irritatie, kon moeilijk nee zeggen, wilde het anderen naar hun zin maken, probeerde andere mensen te overtuigen en voelde mij schuldig over mezelf. Als een gevolg was er ook een onbalans in mijn werk en mijn priveleven.
Nu had ik al best wel veel mensenkennis en toch had ik twijfels en was in verwarring of ik de juiste inschattingen maakte.

Hoe stond je voorgaand aan de coaching ten opzichte van de coaching?

Alex en ik kennen elkaar al langer. Ik zag dat Alex positief veranderd is. Tijdens het introductiegesprek werd het mij duidelijk wat we konden bereiken.
Dit was voor mij doorslaggevend en ik kan een introductiegesprek aan iedereen aanbevelen.

Wat kan je zeggen over de Ondernemerstest?

Het maken van de test was inspannend, ik moest even doorbijten maar gaandeweg het beantwoorden van de vragen werd ik steeds geïnteresseerder en gemotiveerder.
Echter het was de inspanning dubbel en dwars waard! Ja, ik herkende mij totaal in de uitslag van de test. Sterker nog: ik viel van de ene verbazing in de andere!
Voorbeeld: ik ben behoorlijk precies, heb oog voor details. Natuurlijk levert dat mij voordelen op. De klanten van mijn bedrijf zijn tevreden met onze diensten. Alleen door deze eigenschap was ik wel de grote lijn aan het kwijtraken. De consultant lichtte elk aspect van de test toe, vooral de onderlinge relaties tussen de 10 menselijke gereedschappen. Boeiend. Wat mij vooral bijbleef is dat een zeer hoge waarde van een eigenschap nou niet direct een voordeel hoeft te zijn.
Zeker, ik heb voordelen behaald uit de analyse van de test en deze kon ik direct toepassen in mijn werk en leven.
Ik kan de ondernemersanalyse zonder enige twijfel aan iedereen aanbevelen.

Hoe heb je de coaching ervaren?

Positief. Zeer inspannend en zeer uitdagend. Het gaf mij telkens weer inzichten. Er kwam bij mij boosheid op maar het eindigde altijd met opluchting. Geen enkele coaching sessie bleef ik met een vervelend gevoel achter. Door de inzichten is mijn zelfvertrouwen fors gestegen. Ik neem bewuster beslissingen.

Wat zijn de winsten en successen die je hebt behaald?

ór de coaching werkte ik eigenlijk alleen maar. Nu neem ik om de week tenminste één dag vrij zonder dat ik het nu het gevoel heb dat ik spijbel!
Ik werk dus minder en behaal betere resultaten in mijn werk! Nu heb ik meer tijd voor mezelf; privé en werk zijn veel meer in evenwicht.
Dit is een overwinning en hierdoor heb ik een patroon doorbroken met het verleden! Een andere grote winst is het bereiken van een grotere mensenkennis, hierdoor kan ik genuanceerder naar bepaalde situaties kijken, waardoor deze op hun plek vallen. Ik heb een enorme voorsprong behaald door mijn verhoogde kennis en kan hierdoor personen beter analyseren. De onderlinge verhouding met mensen is aanzienlijk verbetert. Als ik de kennis die ik nu heb, voor de coaching had gehad dan, had ik een aantal situaties makkelijker herkend. Mijn kennis van mensen heeft veel meer diepgang gekregen; een extra dimensie. Verder kan ik beter de werkelijke doelen van tegenstanders analyseren en herken hun motieven. Alex gaf mij handvaten om mensen beter te kunnen inschatten. De bal ligt bij mij en ik kan oorzakelijker zijn over mijn leven, ben (pro)actiever en geconcentreerder. Uitkomst van een verwachtingspatroon ligt bij mezelf: bijvoorbeeld het nemen van het initiatief in communicaties. Door de coaching is het mij duidelijk geworden waarom mensen communicatie achterhouden. Hier heb ik veel aan gehad, vooral de kennis van ethiek en persoonlijke integriteit. Ik leerde oprecht te zijn, meer mezelf uitspreken en voor mezelf opkomen. Herken nu werkelijk de boodschap van mensen in communicatie. Door mijn verhoogde inzicht, heb ik meer duidelijkheid en hierdoor meer begrip van mezelf, mensen, mijn werk en situaties.

Wat vind je van de coach?

De coach is gedreven, gemotiveerd en betrouwbaar. De coachingsessies voelde als vertrouwd, veilig, als een warm nest.
Ik vond het hierdoor geen probleem om me bloot te geven, geen enkel moment voelde ik dat het gebruikt wordt. Een kanttekening die ik heb is de validatie; het geven van complimenten. Hoewel ik dat begrijp hoeft dat voor mij niet altijd.

Wat vindt je van de boeken die gebruikt zijn tijdens de coaching?

Nou het zijn niet boeken die je leest voor je ontspanning maar wel interessant. Op mijn nachtkastje heb ik drie boeken liggen: Stephen Covey en de boeken die we gebruikten in de coaching. Volgens mij heeft Stephen zich laten inspireren door de auteur van de coaching boeken. Alles wat ik tijdens de coaching heb geleerd pas ik toe. De boeken die gebruikt zijn tijdens de coaching gebruik ik als naslag. De technologie die beschreven staat in de cursusboeken is slechts een miniscuul klein stukje van de technologie die beschikbaar is,  realiseer ik mij. Ik kan de boeken aanbevelen en ik denk dat deze het meest effectief zijn in combinatie met persoonlijke coaching.

Zou je de coaching ook aan iemand anders aanbevelen? Ja!

Is er nog iets wat je wilt vragen of toevoegen?

Ja: Zonder inspanning, geen resultaat! Als je niet in jezelf investeert door bijvoorbeel sport, lezen of coaching, dan behaal je niet het gewenste resultaat.
Indien je bereid bent om naar jezelf te kijken, dan kan je veel meer uit het leven halen.

Ondernemers Analyse

Wij voelen ons betrokken bij je privacy. Alex Kroone gebruikt de informatie die je verstrekt om je te contacteren, zodat we je kunnen informeren over onze relevante informatie, producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden van deze communicaties.
Meer informatie kun je lezen in onze privacy beleid.

Je bent er klaar voor!

Download je gratis minicursus vandaag

Wij voelen ons betrokken bij je privacy. Alex Kroone gebruikt de informatie die je verstrekt om je te contacteren, zodat we je kunnen informeren over onze relevante informatie, producten en diensten. Je kunt je op elk moment afmelden van deze communicaties. Meer informatie kun je lezen in onze privacy beleid.